Sportul se bucură de mai mult conținut print! Focus pe sportul juvenil.

Sportul românesc are nevoie de…de toate!

Aceasta este preconcluzia cu care am început să scriu articolul. Totuși, câteva inițiative private au lansat câteva proiecte interesante care merită promovate.

În acest articol mă voi axa pe revistele sportului juvenil. O nișă importantă, totuși, insuficient exploatată.

Copiii sunt singurii care mai citesc - astăzi - o revistă cu atâta pasiune! O revistă este un generator de speranță, de motivație, deci, de încredere. Copilul va descoperi noi modele de urmat, își va crea idealuri și țeluri. Toate acestea în timpul unui proces intrinsec de autocunoaștere și descoperire a valorilor reale ale lumii înconjurătoare. Din păcare, altele sunt valorile promovate în media online care devine clasică. Media print, am putea spune, devine new media. Detaliez în alt articol de ce.

Cel mai amplu proiect, cu cele mai multe mențiuni pe media online, este, cu siguranță, Revista Junior Sport. Este prima revistă dedicată promovării excelenţei în sportul juvenil, cu activitate online și în mediul fizic și cu implicarea a numeroase personalități ale sportului și nu numai.

Una dintre cele mai interesante acțiuni iniţiate cu peste 3 ani în urmă de către editorul revistei, respectiv Asociaţia Junior Sport, este campania “Azi sunt profu’ tău de sport", acţiune de EDUCAȚIE NAȚIONALĂ PRIN SPORT, prin intermediul căreia sute de copii au primit această revistă gratuit, cu sprijinul autorităților locale, sponsorilor și susținătorilor (fanilor 🙂 ).

Numeroasele proiecte Junior Sport printre care amintim Caravana Junior Sport (proiect naţional care a demarat din luna august 2017 în Judeţul Mureş), Balul Junior Sport, și Cupa “Născut pentru sport", sunt prezentate foarte detaliat pe pagina celui mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

Cum puteți sprijini inițiativa?

Vă invit să luați legătura direct cu editorii pe site-ul prezentat anterior pentru a afla mai multe despre cum puteți sprijini împărțirea revistei în școli, gratuit. (PS: O vedetă sau un campion cel puțin mondial, va onora festivitățile fiecărui eveniment 🙂 ).

Un alt proiect promițător este revista Primii Pași în Atletism, ce a făcut “primii pași" chiar pe 28 iunie 2018, foarte recent!

Evenimentul de lansare a avut loc în Sala Amfiteratru a Comitetului Olimpic și Sportiv Român în prezența campioanei olimpice, doamna Prof. Univ. Dr. Paula Ivan – ambasadorul oficial al revistei.

Este a doua revistă complet dedicată atletismului, singura din acest sport dedicată copiiilor și probabil un proiect de lungă durată. Această revistă este mai mult orientată spre promovarea valorilor din copii și spre prezentarea poveștilor acestora.

Cum puteți sprijini inițiativa?

Abonamentele a 12 numere + 12 cadou pentru alți copii ce le vor primi gratuit, se pot achiziționa de pe site-ul www.primiipasiinatletism.ro.

Revista CSP este o revistă mai mult orientată spre mămicile sportive. Nu este foarte nișată pe sport, având și alte categorii dedicate mamelor și îngrijirii bebelușilor, dar este singura din această sub ramură a sportului juvenil.

Revista CSP este o revistă pentru copii și părinți (CSP), de fapt. Nu prea știu dacă se poate încadra la reviste pentru sport, dar este bine că are articole dedicate și acestei zone, oarecum. Probabil mai sunt și alte astfel de reviste.

În orice caz, pe sport juvenil, este revista care apare bine în clasamentul indexării pe Google după Junior Sport. Junior sport bate multe reviste de profil mai mari, are apariții pe numeroase alte site-uri și conține foarte multe menționări și backlinkuri.

Revista Galenus deținută de Tonica Grup nu este nici ea o publicație de profil precum primele două, dar conține un articol dedicat și foarte bine documentat pentru sportul preșcolar și școlar. Articolul are o serie de argumente din zona medico-sportivă, după cum sugerează și titlul articolului Alegerea unui sport pentru copilul de varsta prescolara si scolara – elemente de orientare medico-sportiva, dar și tehnico-metodologice și prihologice.

Galenus este o revistă de informare medico-farmaceutică, nici decum sprotivă. Merită menționată pentru obiectul articolului “sportul juvenil".

Și ne oprim aici cu sportul juvenil.

Nici măcar pe online nu am mai găsit ceva, da păi pe print.

Dacă am scăpat ceva, vă invit să mă ajutați să completez lista.

În concluzie...

Până acum o lună aveam o singură revistă dedicată sportului juvenil în întregime. Este vorba de Junior Sport, deținută de Asociația Junior Sport. Asociația a construit cele mai complexe proiecte de educație prin sport pentru copii, multe dintre ele unice chiar și în Europa.

În prezent, avem și o a doua publicație, Revista Primii pași în atletism, mult mai nișată decât prima, redactată de către Asociația pentru Sprijinirea Inițiativei Civice (ASIC). ASIC este o altă asociație cu numeroase poriecte pentru societatea civilă, dar în ultimul an de zile și-a reprofilat activitatea și a îndreptat-o foarte mult spre atletism unde există mult potențial neexploatat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *